Reklamfilm för Powerade i samband med Copa America.

Copa America, reklamfilm Powerade.

Copa América for Powerade

Denna fullt 3d-animerade reklamfilm för Coca Colas varumärke Powerade, som sändes i samband med den sydamerikanska fotbollsturneringen Copa América 2011. Filmen producerades i samarbete mellan Magoo och PSYOP  Vi använde 3ds maxs inbyggda CAT (Character Animation Toolkit) vilket gav oss en snabb känsla av hur fotbollsspelarna var tvungna att fungera när vi flyttade in spelarna i moven dräkten i mo-cap inspelningen.

Vi kom i kontakt med Xsens eftersom vi hade hört bra saker om deras Moven-dräkt. De hjälpte oss att komma in i deras programvara och efter att vi fick händerna på en motion capture dräkt kontaktade vi bara ett lokalt fotbollslag, SFF, för talang!

Det var jättekul med mo-cap-skottet! Vi sköt allt i en inomhus fotbollsstadion i Söderhamn, Sverige med två av SFFs bästa spelare som talang. Bredvid rörelsedata tog vi hela dagen på film. På det sättet skulle vi kunna titta på mo-cap senare och samtidigt se på film vad som verkligen hände. Det var mycket att springa och stoppa, springa och stoppa …

En av de största utmaningarna vi mötte under nästa fas var att få de rengjorda rörelsesdata från kostymen på en IK-rigg som vi då kunde lägga till animering till. Eller i vissa fall bara justera mo-cap-data. Efter en viss omdirigering och tweaks till riggen själv kom vi upp med en ganska bra lösning. Förutom modellering och kartläggning, som gjordes i Max, använde vi Softimage för alla karaktärsarbeten. Skinning, rigging, tyg-simulering och animering gjordes där och exporterades sedan till Max för scenmontering (vi hade all scenmontering och återgivning i Max + V-ray, förutom vattenbilden som var allt Softimage).

Slutligen, efter veckor av ansiktsriggning, animering, rök-, vatten-, tyg-, hårsimuleringar, full HD-rendering, enorma 3d-comps och en hel del arbetskraft senare hade vi en fantastisk 30 sekunders full CG-slot för Powerade – Copa America!

Credits

Client – Coca Cola, Powerade
Agency – Madre Buenos Aires
Director & Design – PSYOP
Production Company – PSYOP and Pioneer
CG and Post production – Magoo
Music Sound Design – Q Department

Share this post