King lanserar Diamond Diaries Saga med lite hjälp av Magoo.

King lanserar Diamond Diaries Saga med lite hjälp av Magoo.

Lanseringsfilm till King

Vi hade nöjet att få jobba tillsammans med de underbara människorna på King när vi gjorde reklamfilmen för deras spel Diamond Diaries Saga. I spelet för vi följa den aspirerande juveleraren Lucy på hennes resa runt jorden. Hon får lära sig hantverket av en handfull mästare hon möter på vägen.

King kom till oss med konceptet till en fartfylld film där vi följer en diamant som först flyger och studsar sig fram förbi olika kända landmärken. För att sen landa i det riktiga spelet där vi får se hur olika berlocker och juveler länkas samman. Allt detta utfört på ett lekfullt och kul sätt.

Vi byggde massor av nya byggnader, städer samt ändra de modeller vi fick från spelteamet. Allt för att få till den stilen vi satt för filmen som är lite högre i detaljrikedom än vad själva spelet har. Vi fick även bygga vår egen fysik-simulering av spelet i 3d. I den härmade vi spelets fysik och byggde in kontroller som lät oss kontrollera var vissa objekt skulle hamna. Allt för att vi ville få till ett fint flöde i filmen. De tre skotten från spelvärlden skulle hänga ihop i tid, så de måste alla vara tagna ur en och samma simulering.

Ett stort tack till alla inblandade! Bra jobbat!

Credits

Kund – King
Regi – Thomas Sellin
Animation – Magoo
Musik – King

Share this post