Reklamfilm för Powerade i samband med Copa America.

Copa America, reklamfilm Powerade.

Reklamfilm för Coca Colas varumärke Powerade, som sändes i samband med den sydamerikanska fotbollsturneringen Copa América 2011. Filmen producerades i samarbete mellan Magoo och PSYOP .

Vi kom i kontakt med Xsens eftersom vi hade hört bra saker om deras Moven-dräkt. De hjälpte oss att komma in i deras programvara och efter att vi fick händerna på en motion capture dräkt kontaktade vi bara ett lokalt fotbollslag, SFF, för talang!

Det var jättekul med mo-cap-skottet! Vi sköt allt i en inomhus fotbollsstadion i Söderhamn, Sverige med två av SFFs bästa spelare som talang. Bredvid rörelsedata tog vi hela dagen på film. På det sättet skulle vi kunna titta på mo-cap senare och samtidigt se på film vad som verkligen hände. Det var mycket att springa och stoppa, springa och stoppa …

En av de största utmaningarna vi mötte under nästa fas var att få de rengjorda rörelsesdata från kostymen på en IK-rigg som vi då kunde lägga till animering till. Eller i vissa fall bara justera mo-cap-data. Efter en viss omdirigering och tweaks till riggen själv kom vi upp med en ganska bra lösning. Förutom modellering och kartläggning, som gjordes i Max, använde vi Softimage för alla karaktärsarbeten. Skinning, rigging, tyg-simulering och animering gjordes där och exporterades sedan till Max för scenmontering (vi hade all scenmontering och återgivning i Max + V-ray, förutom vattenbilden som var allt Softimage).

Slutligen, efter veckor av ansiktsriggning, animering, rök-, vatten-, tyg-, hårsimuleringar, full HD-rendering, enorma 3d-comps och en hel del arbetskraft senare hade vi en fantastisk 30 sekunders full CG-slot för Powerade – Copa America!

Credits

Client – Coca Cola, Powerade
Agency – Madre Buenos Aires
Director & Design – PSYOP
Production Company – PSYOP and Pioneer
CG and Post production – Magoo
Music Sound Design – Q Department