VFX

VFX för serier och långfilm.

Efter många år i gränslandet mellan 3d animation och film har visuella effekter blivit en naturlig del av vår verksamhet. Vi riktar primärt in oss på dramaproduktioner av serier och långfilmer i Sverige och Norden, men jobbar även på utländska projekt.

Effektiva VFX projekt.

VFX är tids- och resurskrävande. Det medför att projekten kräver delikat styrning, vår VFX supervisor och producent kliver gärna in tidigt i projekten. Ofta redan på manusstadiet eller i utvecklingsstadiet av idéer. Det medför att vi tillsammans med producent, regissör och DOP samarbetar och bidrar med vår erfarenhet. Vidare jobbar oftast vår on set supervisor integrerat på inspelningsplats för att säkra upp att bilderna blir optimala för vårt fortsatt arbete. Detta sammantaget brukar göra ganska stor skillnad i projektens ekonomi, då det inte kommer överraskningar i postprocessen.

När vi kommer till postproduktion är det viktigt att lägga upp hållbara leveranser från klipp som synkas med våra produktionsplaner. Vidare är det mest effektivt att VFX flödet är kontinuerligt utan avbrott. Det är något vi helt tar hand om från vårt håll. Genom vårt projekthanteringssystem  har vi 100% koll på klippen och dess status från klipparens XML till levererade skott tillbaka till grade. I slutänden går alla klipp genom en godkännandeprocess där regi/producent från kundens sida är med och ser på tester och godkänner färdiga klipp.

Vårt VFX Team.

Vårt jobb är att se till att teamet hela tiden håller optimal effektivitet. Detta gör vi genom att vi mäter allt samtidigt som teamet tillsammans fördelar uppgifter. Allt detta utifrån systemets Kanban tavlor och utifrån vilken VFX artist som är bäst på olika uppgifter.

Vårt team av VFX artister är oerhört effektivt och drivet i sin natur. De leds av våra dedikerade Lead Compositing- och Lead 3d artister samt vår seniora produktionsledare. Sammantaget har vi stenkoll på hela VFX pipelinen och har direkt kontakt med regi och producent för avstämningar.

Ture Sventon, minisubs
Magoo - Live Action, VFX, On Set, Feature Film, Inspelning, Selmas Saga, SVT, Julkalender
Magoo - Live Action, VFX,, Långfilm, Inspelning, Tjuvarnas Jul - Produktionsbolag Magoo

Vår roll i projekt.

Vi adderar hjälp för att utvärdera vägval som är smarta, sparar tid och pengar tidigt i planeringsfasen. Vidare arbetar vi nära er i produktionen genom att komma med förslag och lösningar för era effekter vare sig det är till långfilm eller en TV-serie.

Ture Sventon är en serie där Magoo i dagsläget gjort visuella effekter till de 2 första säsongerna.

Till den andra säsongen av serien Hamilton var Magoo ansvariga för all VFX på avsnitt 3-8.

I projektet Selmas Saga hade Magoo hand om hela postproduktionen med produktion, förberedelser, VFX-supervision, pre-viz, VFX, online, grading, online-screening och conform.

Relaterade projekt

Vad är VFX?

VFX, eller visual effects, är en samling tekniker och metoder som vi använder för att skapa illusioner och förbättra bilder och filmer genom att lägga till digitala effekter. VFX används inom film-, tv- och spelindustrin för att skapa realistiska miljöer, djur, föremål och händelser som inte kan skapas på riktigt. Ofta samverkar VFX med SFX, alltså specialeffekter som görs fysiskt i samband med inspelningen.

För att skapa bra effekter använder vi en mängd olika tekniker, som 3D animation, compositing och motion graphics. Genom att kombinera dessa tekniker kan vi skapa allt från enkla effekter, som att lägga till en explosion eller ett regnmoln, till mer komplexa effekter, som att skapa en hel fantastisk värld.

Processen att skapa visuella effekter kan vara mycket tidskrävande, och det krävs en bred kunskap om olika datorprogram och tekniker. Således måste en VFX-artist ha god förståelse för hur man använder datorgrafik, filmteknik och kreativa metoder för att skapa realistiska effekter.

Effekterna används för att förbättra och förstärka historien och den visuella upplevelsen i en film, tv-serie eller spel. Genom att lägga till digitala effekter kan man skapa en mer spännande och engagerande berättelse som kan fånga tittarens uppmärksamhet. Sammanfattningsvis är VFX ett mångsidigt verktyg om man vill skapa en kortfilm, långfilm eller en serie.